Kapım Açık Politikası Nedir?

Kapım Açık Politikası Nedir?

Herkesin birlikte çalışmayı isteyeceği bir yönetici olmak ister misiniz?Peki kapım açık politikasını duydunuz mu?İş yerinde çalışanların direkt sorunlarını,isteklerini,düşüncelerini yöneticiye  söyleyebilme fırsatı veren bir yöntemdir.Bu politikada amaç vakit kaybı olmadan motivasyonu sağlama ve sorunları hızlıca çözmektir.Bir çok çalışan çok iyi şirketlerde çalışmaya başlayıp kötü yöneticiler yüzünden istifa edebilmektedirler.Açık kapı yöntemiyle yöneticiler çalışanlarıyla görüşmek istedikleri saatlerde kapılarını açık bırakıp onları dinlemeye vakit ayırmaktadırlar.Peki bu politika nasıl sağlıklı işler?

Uygulamaya belli kurallar koyabilirsiniz.Mesela size anlatılacak sorunların sadece kişiyi mi yoksa diğer çalışanları damı etkilediği ? Sizinle iletişim kuracak kişiler bu konunun bilincinde olarak size gelmeliler.

Kişileri dikkatle dinleyebilirsiniz.

Personel size sorunu anlatmak için geldiğinde onu kesintisiz dinleyeceğini telefon randevu yada başka çalışanlar yüzünden anlatacaklarının kesilmeyeceğinden emin olmalıdır.Dinlediğiniz sorunları asla küçümsemeyin.Problem çözemde onların yeteneklerini ortaya çıkarmasına olanak verin.Aynı kişi sürekli aynı sorunlarla geliyorsa sence çözüm nedir? diyip dinleyin ve artık kendisiniz çözmesini sağlayın.

Zamanı dikkatli kullanabilirsiniz.

Asıl işinizin yöneticilik oduğunu unutmayın.Sürekli gelen problemlerle zamanınızı geçirip işlerinizi aksatmayın.Sorunların tek seferde çözülmesine gayret edin.Üst düzey yönetici olarak  aradaki yöneticilerin ve çalışanın arasında gerginlik olamamasına özen gösterin.Bazı durumlarda direk üst düzey yöneticiyle çalışanın görüşmesi diğer kişileri üzebilir.Uygulamanın verimli yararlı olması sizin elinizde.

Kapım açık politikası günümüzde bir gereklilik haline gelmiştir.Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler ve gizlilikler çok geride kaldı. Çalışanlar artık ve ekibini iyi tanıyan ve başarı için uğraşan sorunlar karşısında sebepleri bulup çözen yöneticiler istemeketedirler.Kapım açık politikası doğru uygulandığında şirkete verimlilik sağlamaktadır.

"Covid ve Teknoloji " adlı yazımıza da gözatabilirsiniz.

Teklif ve detaylı bilgi için bize hemen ulaşabilirsiniz.